ByMich (13 van 73).jpg

Mijn naam is Elja van den Berg

Ik ben medisch hypnotherapeut (HBO) met een specialisatie in de behandeling van het prikkelbare darm syndroom (PDS therapeut), zowel voor kinderen als volwassenen. Van oorsprong ben ik verpleegkundige. Ik werkte onder andere op interne geneeskunde en vervolgens op de hartbewaking.
 

Toen ik begin 20 was kreeg ik zelf last van mijn darmen. Na diverse onderzoeken kreeg ik de diagnose “spastische darm”. Helaas was er in die tijd nog weinig bekend en waren er ook geen gerichte behandelingen. Uit eigen ervaring weet ik dus hoe frustrerend dit kan zijn en hoe darmklachten je leven kunnen beheersen.

Inmiddels ben ik al vele jaren klachtenvrij en kan ik weer alles eten. Dat gun ik jou ook. Samen met mijn team heb ik een mooi PDS programma opgezet waarin naast hypnotherapie alle ingrediënten aanwezig zijn om jou te helpen.


Naast therapie aanbieden in mijn eigen praktijk ben ik onderdeel van twee PDS behandelteams en werk dus nauw samen met MDL artsen, diëtisten, PDS verpleegkundigen en huisartsen. 
 

  • ik ben aangesloten bij de NBVH, samenwerkende PDS therapeuten en RBCZ; dit houdt in dat ik verplicht bij- en nascholing volg en onder tuchtrecht val

  • darmgerichte hypnotherapie wordt vergoed door bijna alle zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed vanuit het aanvullende pakket

  • alle leden uit mijn team borgen deze kwaliteit

Het team

YourStyle_Elja_1_6464_edited.jpg

Elja
PDS hypnotherapeut

Wieke dietist_edited.jpg

Laura
Psycholoog

Herman
Medisch adviseur

Mark
Sport & leefstijl coach

Wieke
Diëtiste

Maaike
Diëtiste

Daan
Grafisch ontwerper

Michelle
Fotograaf

maaike dietiste_edited.jpg