hypnose II.jpg

HYPNOSE / HYPNOTHERAPIE

Hypnose of trance is een bewustzijnstoestand waarbij je enerzijds zeer ontspannen bent en je tegelijkertijd volledig geconcentreerd bent. Alledaagse trance ervaren we wanneer we autorijden, en zo in gedachten zijn dat we als het ware een stukje van de reis gemist hebben. Bij hypnotherapie wordt deze trance ingezet door een hypnotherapeut om te komen tot verandering van gevoel, gedrag of gedachten die je in de weg zitten. In je bewustzijn zit onder andere het hier-en-nu, je logica en je denkkracht. In je onderbewustzijn zitten je emoties, gevoelens en gewoontes.
In hypnose gaat het hier en nu (bewustzijn) naar de achtergrond waardoor je dieper contact maakt met je onbewuste om klachten of problemen beter te begrijpen, verbanden te zien en inzicht te krijgen. Hierdoor is het mogelijk om een verandering in te zetten of een oplossing te vinden. Met hypnotherapie pak je de klachten op een emotioneel niveau aan, waardoor er wezenlijk iets in de beleving verandert. Het is snel, effectief en comfortabel. Hypnose is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Uitgangspunt voor medische hypnose is de zogeheten “mind-body connection”, ofwel de wisselwerking tussen lichaam en geest. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken en door ontspanning en concentratie kunnen pijn en stress verminderen.

Bij de behandeling van PDS geven dieet en medicijnen niet altijd het gewenste resultaat.

Hypnotherapie blijkt bij PDS-klachten een positieve tot zeer positieve werking te hebben en artsen verwijzen vaker door naar een in PDS gespecialiseerde hypnotherapeut. Deze werken volgens een door prof. dr. Whorwell en hr. Mahony ontwikkeld protocol welke wetenschappelijk onderbouwd is.

Met lichaamsgerichte oefeningen, ontspanning en visualisaties leer je het maag-darmkanaal te beïnvloeden. De darmen leren ontspannen en normaal (zonder krampen) te functioneren waardoor pijn kan afnemen. Aanvullend leer je anders met spanning en stress om te gaan, informatie, leefregels, oefeningen, voeding kunnen ook een onderdeel zijn van het traject. Zelf heb je een actieve rol. 


Het traject bestaat uit een intakegesprek en een aantal vervolgconsulten van gemiddeld een uur. Afhankelijk van de ernst van de klachten kun je rekenen op ongeveer 6 sessies bij milde klachten tot 12 - 14 sessies bij ernstige of meervoudige klachten. De darmen hebben gemiddeld drie maanden nodig om nieuw gedrag aan te leren.

Om de voortgang te kunnen meten zul je vooraf en nadien een scorelijst invullen.

Om in aanmerking te komen voor deze behandeling heb je een schriftelijke medische verklaring of verwijzing nodig van je huisarts of specialist waarin staat dat de diagnose PDS is gesteld. Hierdoor kunnen andere aandoeningen worden uitgesloten die wellicht een andere behandeling behoeven.

06-21 400 992

©2020 by PDS - hypnotherapeut - HypnoseCentrumOost / MedischHypnoseCentrum - Wiedenbroeksingel 4 Haaksbergen  06 - 21 400 992