VEEL GESTELDE VRAGEN

WAT IS HYPNOSE/TRANCE?

Hypnose of trance is een bewustzijnstoestand waarbij je enerzijds zeer ontspannen bent en je tegelijkertijd volledig geconcentreerd bent. Bij hypnotherapie wordt deze trance ingezet door een hypnotherapeut om te komen tot verandering van gevoel, gedrag of gedachten die je in de weg zitten. In trance leert je brein extreem goed en communiceer je direct met je onderbewustzijn. 
Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van hypnose of trance om klachten en problemen aan te pakken en op te lossen.
Directe of klassieke hypnose gebruikt aanvaardbare en gewenste suggesties waardoor veranderingen in het onderbewustzijn kunnen worden vastgelegd. Hypnotherapie is een kortdurende therapie, geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

HOE VOELT HYPNOSE/TRANCE?

Het in hypnose zijn kent verschillende gradaties; er wordt wel gesproken van een lichte of diepe hypnose. In een diepe hypnose ontstaat een natuurlijke vorm van anesthesie (pijn wordt veel minder of niet meer gevoeld). Er zijn allerlei gevoelens die geassocieerd worden met hypnose, zoals jezelf licht of zwaar aanvoelen, prikkelingen of tintelingen voelen, extra moeten slikken, etc. De meeste mensen zijn dagelijks meerdere keren in een natuurlijke vorm van hypnose, bijvoorbeeld bij het geconcentreerd lezen van een boek, het ingespannen kijken van een film of tijdens het autorijden ("highway hypnosis"). Alle zintuigen worden versterkt en werken beter. Je kunt alles blijven horen terwijl je in een staat van hypnose bent, en in tegenstelling wat men soms denkt, je verliest nooit controle.

KAN IEDEREEN IN HYPNOSE?...

Iedereen kan (leren) in hypnose te gaan. De eigen motivatie is hierbij belangrijk. Hypnose is een aangename, diepe ontspanning, waarbij je sterk op jezelf geconcentreerd bent en je aandacht naar binnen gericht is. Kinderen tussen 6 en 14 jaar behoren tot de meest hypnotiseerbare leeftijdsgroep. Dat komt omdat kinderen een levendige fantasie en creatieve verbeelding hebben en omdat het zogenaamde “kritisch denken” bij kinderen nog minder ontwikkeld is. Ze zijn daarmee gevoeliger voor de suggesties die een therapeut hen geeft.

...EN UIT HYPNOSE?

Het is onmogelijk om in hypnose te "blijven". De hypnotherapeut zal je uit trance begeleiden, en je kunt ook zelf de hypnose beëindigen. In uitzonderlijke gevallen val je in slaap en word je daarna gewoon wakker.
Je kunt je na de sessie meer ontspannen voelen, of het gevoel hebben dat er een last van je schouders is afgevallen. 
De therapeut zorgt ten alle tijde dat je goed naar huis gaat.

RONDOM DE AFSPRAAK?

Een afspraak maken kan via email of telefonisch. De afspraak wordt via email bevestigd, en twee dagen voor de afspraak ontvang je een herinnering. Vooraf kun je een intake formulier invullen. Deze wordt tijdens de eerste afspraak besproken en na uitleg volgt een sessie. Een sessie duurt gemiddeld een uur.

KAN IK IETS DOEN TEGEN MIJN ZIN?

Het antwoord is simpel, nee. Terwijl je in hypnose bent blijf je in staat om te beslissen over je eigen wil. Er is een beschermend deel in jezelf dat ervoor zorgt dat alleen aanvaardbare suggesties worden opgenomen.

KAN IK ZELF NAAR HUIS RIJDEN?

Ja je kunt na de sessie zelfstandig naar huis rijden. Ook werkzaamheden kunnen nadien weer opgepakt worden.

HOEVEEL AFSPRAKEN HEB IK NODIG?

Dit is afhankelijk van de klacht en hoe je reageert op de behandeling. Hypnotherapie is een kortdurende therapie. M.b.t. darmgerichte therapie kun je gemiddeld uitgaan van 5 - 7 sessies.

06-21 400 992

©2020 by PDS - hypnotherapeut - HypnoseCentrumOost / MedischHypnoseCentrum - Wiedenbroeksingel 4 Haaksbergen  06 - 21 400 992